Back to All Events

Tafelgenoten Winterritueel: ten volle verbinden met de energie en smaken van het seizoen

Elk seizoen valt er iets anders te oogsten: stilte in de winter, ontspruitende energie in de lente, volle bloei in de zomer en nazinderende rijkdom in de herfst. We kennen het ritme van de natuur wel, maar leven wij ook op dat ritme? Waar zit de weerstand om stil te vallen, te vertragen of het donker te omarmen? Tijdens deze winterceremonie wordt zichtbaar wat het seizoen in jouw beweegt. Daarna gaan we ook samen eten als Tafelgenoten. We delen de oogst van dat moment en verbinden met de energie van het seizoen. Een avond vol voelen, proeven en meebewegen op het ritme van de natuur. 

Op het menu staan de smaken van het seizoen. De ingrediënten zijn lokaal geoogst, bio en we koken vegetarisch. We delen je ook het verhaal van het veld, de aarde waarop het groeide zodat je ten volle kan verbinden met wat je eet. Zo voel je echt hoeveel liefde op je bord ligt. 

We omarmen de energie van het jaargetijde via een verbindende ceremonie, zodat je de energie van het nieuwe seizoen ten volle in jou kan laten stromen. 

Door de snelheid waarmee we leven, vergeten ook wij vaak dat simpel geluk verscholen ligt in gedeelde momenten, gedachten en gerechten.

DATA

  • Op zaterdag 14/1/2023 de winter editie

  • Op zaterdag 25/3 verbinden we rond de lente

  • Op zaterdag 24/6 vieren we samen de zomer  

PRIJS

De winteravond start om 16 en eindigt rond 22u

Kostprijs voor een losse avond: 60 euro

Kostprijs voor de 4 seizoenen samen: 200 euro

LOCATIE
Atelier Moss - Ganzebroekstraat 20, bus 1 in Diepenbeek

FLOW VAN DE AVOND

15u30: Aankomst en ontvangst met een kopje thee

15u45: Wandeling naar de plek in de natuur en ceremoniële opening van de cirkel en de energie van het seizoen. Winterritueel om dieper te verbinden met de aarde, het westen, het oogsten en het loslaten.

16u45: Terugwandelen en samen proeven, genieten en eten van de oogst van het seizoen.

21u: Afsluiten van de cirkel en samen afwassen.

21u30: Einde.

Za 14/1/2023: winter editie 

Mag het eens stil worden in jou en aan de tafel? Mag het Noorden, de kracht van overgave, het donker zich laten voelen en kan jij je overgeven aan de stroom van het leven? We delen de maaltijd deels in stilte, proeven het volle leven en omarmen de winter in ons lichaam. In volle rust. 

BEGELEIDING

Vicky Willems. Ik kook intuïtief en vegetarisch met de ingrediënten van het moment. Mijn intentie is om de verbinding te blijven proeven met de pure smaak van de groentes en het seizoen. Koken met aandacht om ten volle de levensenergie van ons voedsel te behouden. Daarnaast begeleid ik ook de ceremonie om je te laten landen in de energie van het seizoen en die ook in jou te laten bewegen.